Skincoaching

Als skincoach garandeer ik je een persoonlijk begeleidingstraject waarbij we doelgericht streven naar een gezonde en stralende huid. Je volgt een individueel verzorgings- en behandelingsplan op basis van een doorgedreven huiddiagnose. Deze diagnose steunt op een objectieve digitale gelaatsscan en een persoonlijke huidanalyse. De scan brengt de diepere huidlagen in beeld en registreert feilloos alle huidschade die je onmogelijk met het blote oog ziet.

Voor de thuisverzorging van je huid selecteer ik op maat de juiste verzorgingsproducten. Elk half jaar ontmoeten we elkaar en analyseer ik de huidverbetering met een nieuwe gelaatsscan. Tussentijds ben je steeds welkom voor vragen of gelaatsbehandelingen. De halfjaarlijkse controles met telkens een nieuwe vergelijkende gelaatsscan zijn volledig gratis wanneer je bij Fleur Pura de geadviseerde verzorgingsproducten aankoopt.

IMG_6227

Hoe verloopt skincoaching?

Als voorbereiding op onze persoonlijke afspraak vul je een online vragenlijst in. Dit neemt niet meer dan vijf minuutjes in beslag. De antwoorden helpen me om onze eerste ontmoeting grondig voor te bereiden. Vul de vragenlijst gerust nu al in, ik contacteer je nadien voor een afspraak.

Via doelgerichte vragen peil ik naar je noden en (on)tevredenheid over je huidige verzorgingsproducten en je huidconditie. Dankzij de vragenlijst weet ik meteen ook welke doelen je met de huidverbetering wilt bereiken en welke verwachtingen je koestert. 

1. Invullen van een online vragenlijst

Huidige verzorgingsproducten

Breng zeker je huidige verzorgingsproducten mee naar het eerste adviesgesprek. De ingrediëntenlijst vormt voor mij een belangrijke informatiebron.

Gelaatsscan voor objectieve huidanalyse

Met een professioneel huidanalysetoestel scan ik de diepere huidlagen van je gelaat. De 8 lichtmodi en 5 verschillende invalshoeken geven me een objectief en volledig beeld van de gezondheid van je gelaatshuid. 

De scans tonen haarfijn in welke mate je gezichtshuid kampt met zonneschade, pigmentatiestoornissen, verstopte poriën, huidverslapping, te hoge talgklierproductie, roodheid (couperose of rosacea),… 

De digitale scans maken het onzichtbare zichtbaar, ook de huidschade die je niet met het blote oog ziet. We zoomen in tot op het kleinste detail.

De juiste behandelingstechnieken en verzorgingsproducten

Op basis van deze huidanalyse werk ik een rapport uit met een heldere diagnose voor de verschillende gelaatszones die we willen aanpakken. 

Vervolgens selecteer ik mogelijke behandelingstechnieken en passende verzorgingsproducten om de beoogde huidverbetering te bereiken. Daarbij werk ik uitsluitend met natuurlijke eerlijke producten die - anders dan cosmetica uit de supermarkt – tot diep doordringen in de verschillende huidlagen. 

Je kan deze producten tijdens het eerste adviesgesprek meteen zelf voelen en ervaren. Zo zie ik de directe reactie van je huid op de voorgestelde producten. 

Je krijgt tijdens het gesprek alle nodige tips en tricks om met deze producten thuis aan de slag te gaan.

Gedetailleerd behandelingsplan

Aan het einde van het adviesgesprek ontvang je digitaal een gedetailleerd behandelingsplan met uitleg over de mogelijke behandelingen in het instituut, het prijskaartje en een gericht advies voor thuisverzorgingsproducten. Zo weet je van A tot Z wat je kan verwachten én welke doelen we nastreven.

Vervolgens ligt de keuze bij jou. Wil je starten of alles nog eens rustig op een rijtje zetten? Wie meteen instapt, gaat met de juiste verzorgingsproducten naar huis en kan direct starten. 

2. Eerste adviesgesprek met digitale gelaatsscan

Tijdens het eerste adviesgesprek maak ik alle nodige tijd voor je vrij. Een gemiddeld eerste gesprek duurt 1,5 uur. Tijdens deze kennismaking analyseren en bespreken we diepgaand de specifieke (probleem)situatie van jouw huid.

 

  • Ik voorzie voor jou de juiste basisproducten voor je dagelijkse huidverzorging waaronder reiniging, lotion, dagcrème, zonnebescherming en optioneel serum (extra voedingsstoffen). 
  • Eén keer per week, afhankelijk van je huidconditie, adviseer ik een specifiek masker en/of peeling. 


Belang van discipline

Voor de beste resultaten heb je niet meer nodig dan discipline om de dagelijkse en wekelijkse verzorging correct uit te voeren. Weet dat 70% van de gewenste resultaten wordt behaald door het nauwkeurig opvolgen van mijn thuisverzorgingsadviezen.

Ontdek alles over onze verzorgingsproducten

3. Dagelijkse en wekelijkse thuisverzorging

De dagelijkse en wekelijkse thuisverzorging met de door mij geselecteerde verzorgingsproducten vormt het onmisbare fundament van je individueel behandelingsplan.

Aanvullend op de thuisverzorging kan je optioneel kiezen voor gelaatsbehandelingen in het instituut. Ik stem de aangewezen behandelingstechnieken af op de eventuele huidproblemen. Elke techniek heeft een andere werking en doelstelling. 

Ook de aangewezen behandelingstechnieken vermelden we in je persoonlijk adviesrapport. Ontdek hier onze verschillende gelaatsbehandelingstechnieken.  

Wie kiest voor een gelaatsbehandeling in het instituut, opteert meestal voor een maandelijkse of tweemaandelijkse frequentie. 

Deze gelaatsbehandelingen garanderen telkens opnieuw een heerlijk, ontspannend moment en vormen zo een mooie aanvulling op je dagelijkse en wekelijkse thuisverzorging. 

Ontdek alles over de gelaatsbehandelingen

4. Optioneel: gelaatsbehandelingen in het instituut

Elke zes maanden voorzien we een halfjaarlijkse controle. Deze tijdsduur is de ideale frequentie. 

Bij elke halfjaarlijkse controle maken we een nieuwe gelaatsscan. We vergelijken deze met de vorige scan, zodat we haarfijn en tot in de kleinste details de huidverbetering kunnen vaststellen. 

Op een half jaar tijd zijn alle huidlagen volledig vernieuwd, zodat ik dankzij de gelaatsscan en een visuele controle perfect de werking van de geselecteerde verzorgingsproducten kan evalueren. We sturen waar nodig je individuele behandelingsplan bij. 

5. Halfjaarlijkse controle met nieuwe gelaatsscan